• Penxten BVBA
    info@penxten.be
  • TEL. 011/599.544
    FAX. 011/599.549
  • Motstraat 30 3570 Alken België
Penxten BVBA

Zonne-energie

Bij zonne - energie dient onderscheidt te worden gemaakt tussen twee principieel verschillende toepassingen namelijk:

  • Het gebruik als warmtebron (zonneboiler)
  • Het gebruik als lichtbron met omzetting van licht in elektrische energie (pv panelen)

Voor beide toepassingen werken we met het merk Viessmann en kan u bij ons terecht. 

 

Zonneboiler

Een zonneboiler wordt gebruikt om de elektromagnetische stralingen van de zon om te zetten in warmte waarna deze warmte wordt gebruikt om water op te warmen.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een boiler. De zonnecollector wordt op het dak geplaatst. In deze collector lopen er koperen leidingen. Deze leidingen bevatten glycol, dit zorgt ervoor dat de collector niet kan vastvriezen tijdens de wintermaanden. De door de zon opgewarmde glycol loopt naar een warmtewisselaar in de zonneboiler. Het water in de boiler wordt dan op deze manier opgewarmd. Als collector kan men gebruik maken van vlakke panelen of vacuümbuizen. 

 

 

PV-panelen

Een zonnepaneel heeft als functie het omzetten van zonnestralen naar bruikbare elektrische energie. De zonnepanelen hebben niet altijd de zonnestraal zelf nodig maar het licht is al voldoende.

Zonnepanelen produceren eerst en vooral gelijkstroom . Deze gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom door middel van een omvormer. Deze is dan aangesloten op de elektriciteitsmeter.